Ondernemer in sigaren

Eugène Goulmy wordt geboren 30 oktober 1865 in `s-Hertogenbosch als zoon van Paul Victor Philippe Goulmy, confiturier, likeurstoker en restaurateur. De veelzijdige Paul Victor voert een succesvolle patisserie aan de Bossche Schapenmarkt.

VERDER LEZEN

‘Tabakspaleis’ in Amsterdam

Eugène Goulmy is succesvol. De zolderkamer wordt te klein en in 1889 verhuist Goulmy naar een plek op ‘zichtlocatie’ aan de Oude Zijds Voorburgwal.

VERDER LEZEN

Een ‘modelfabriek’ in ‘s-Hertogenbosch

Eugène In 1891 opent Eugène Goulmy een fabriek in de Kruisbroederstraat in ’s-Hertogenbosch. Daar werken ruim 100 sigarenmakers. De fabriek in de binnenstad is al snel te klein.

VERDER LEZEN

Handgemaakte kwaliteit

In 1911 maken de sigarenmakers bij Goulmy & Baar 41 miljoen sigaren, allemaal met de hand gemaakt. Er komt geen machine aan te pas. Hooguit een vorm. Meer dan 70 % van de productie is voor de export.

VERDER LEZEN

‘Goullemie’

Eugène Goulmy is een gezaghebbend persoonlijkheid, in het land en zeker in ’s-Hertogenbosch. Hij toont zich een sociaal-geëngageerd ondernemer.

VERDER LEZEN

Naar Willem II

Op zoek naar nieuwe markten maakt Eugѐne Goulmy in november 1924 een reis naar Shanghai in het verre China. Met steun van het rijk en de gemeente ontwikkelt Goulmy zelfs een ‘volkssigaar’ voor de Chinese markt.

VERDER LEZEN